UÇAK GÖVDE- MOTOR BAKIM

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Uçak Gövde-Motor bakım programının amacı, uçak yapıları, uçak gövde sistemleri ve uçak motorları alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Uçak Gövde-Motor bakım programında fizik ve matematik gibi temel derslerden başka uçak resmi, uçak bilgisi, uçak atölyesi, havayolu taşımacılığı yönetimi, modern bordo sistemleri, ileri uçak elektrik sistemleri, uçaklarda gaz türbinli motorların yakıt sistemleri, turbo­charger ve supercharger donanımları, kompozit malzemeler, uçak kaplaması onarımı, iniş takımları, haberleşme ve seyrüsefer gibi zo­runlu; iş hukuku, istatistik, temel resim eğitimi, iletişim gibi seçimlik dersle okutulur ve uygulama yaptırılır.

 Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler

 Uçak Gövde-Motor bakım programını bitirenlere “Yüksek Tekniker” unvanı verilir. Uçak gövde bakım programını bitirenler, uçak gövdelerinde yolcuların oturacağı kanepelerin, yük, bagaj, ikram bölmelerinin desene uygun biçimde imali ile ilgili işleri, uçak mühen­disinin gözetim ve denetimi altında yürütür.

Çalışma Alanları

Uçak gövde-motor bakım mezunları uçak fabrikalarında veya bakım, onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça uçak gövde-motor bakım teknikerlerinin çalışma alanları da genişlemek­tedir. Öğretmenlik meslek bilgisi eğitimi görmüş olanlar uçak bakım teknisyenliği alanı ile ilgili dersleri okutmak üzere, meslek liselerine öğretmen olarak atanabilirler

Etiketler: Uçak Gövde-Motor Bakım, Meslekler,Meslek Tanıtımı
YORUMTEMİZLE