MALZEME MÜHENDİSLİĞİ

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Büyük köprülerde, binalarda, boru hatlarında ve benzer önemli yapılarda kullanılan çelikten, havacılıkta kullanılan çok hafif ve yüksek dayanımlı alaşımlar ve bilgisayar çiplerinde kullanılan silikon­lara kadar geniş bir yelpaze içinde yer alan malzemeler, Malzeme Mühendislerinin uğraş alanıdır.

Sanayide, ileri teknoloji ürünlerinde ve günlük yaşamda kullanılan bu çok çeşitli malzemelerin üretilmesi, geliştirilmesi, işlenmesi ve test edilmesi Malzeme Mühendislerinin görevlerinden başlıcalarıdır. Malzeme Mühendisleri yüksek sıcaklık süper iletken seramiklerin geliştirilmesi ve biyomedikal aygıt uygulamalarıyla da yoğun bir şekilde ilgilenirler.

Tüm mühendislik tasarımlarında, istenen özelliklerde ve maliyette malzemelerin bulunabilirliği en önemli faktördür. Bu nedenle Malzeme Mühendisleri, diğer mühendislik disiplinleri ile sıkı ilişki içinde çalışırlar; temel bilimleri, mühendislik bilgilerini ve amaca uygun cihazları kullanarak tüm mühendislik alanlarıyla ilgili tasarımlar için önerilerde bulunurlar. Bu da, Malzeme Mühendislerinin çok farklı alanlardan insanlarla iletişim kurma yeteneğine sahip olmalarını gerektirir.

Çalışma Alanları                                                                             

Demir-Çelik Sanayii, Demir-Dışı Metal Üretim Sanayii, Cam, Seramik ve Refrakter Sanayii, Döküm Sanayii, Ar-Ge Şirketleri ve Üniver­siteler, Savunma Sanayii, Makine İmalat Sanayii, Otomotiv ve Oto­motiv Yan Sanayii, Uçak ve Gemi İmalat Sanayii, Plastik Teknolojisi, Kaynak Malzemeleri Üretimi Sanayii, Metal Şekillendirme ve İşleme Sanayii, Yüzey İşlemleri ve Kaplama Sanayii, Elektrik-Elektronik Malzeme Üretimi, Manyetik Malzeme Üretimi, Biyomedikal Malzeme Üretimi, Kalite Kontrol ve Gözetim Şirketleri.

Etiketler: Malzeme Mühendisliği, Meslekler,Meslek Tanıtımı
YORUMTEMİZLE