ENDÜSTRİYEL TASARIM

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Bilindiği gibi tasarım yapılmadan üretilen teknolojik bir ürünün ka­litesinden söz edilemez. Ulusal ve uluslararası rekabeti yaratan en önemli unsurlardan biri olan tasarımı gerçekleştirecek nitelikli eleman ihtiyacı, her geçen gün artmaktadır. Endüstriyel tasarım programının amacı da bu ihtiyacı karşılayacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Endüstriyel tasarım programında temel derslerin yanı sıra endüstri ürünleri tasarımı, tasarım iletişimi, ergonomi, sanat tarihi, pazarlama, bilgisayar, moda sanat ve tasarım tarihi, temel çizim teknikleri ve mal­zeme bilgisi gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır.

Gereken Nitelikler

Endüstriyel tasarım programında okumak isteyenlerin matema­tik, geometri ile fiziğe ilgili ve bu konularda başarılı; uzay ilişkilerini görebilme, şekilleri tasarlayıp çizebilme yeteneklerine sahip; dikkatli, sabırlı ve yaratıcı kimseler olmaları gerekir.

Bu bölümü tercih edecek adayların; yaratıcı zekaya sahip, üret-ken, yeni yaklaşımlara açık ve hayal güçlerinin kuvvetli olması, bölüm­lerindeki başarılarını arttıracaktır.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Endüstriyel Tasarım Programını bitirenlere “Lisans Diploması” verilir. Endüstriyel tasarım mesleği elemanları özel sektöre ait fabrikalarda çalışarak üretilecek ürünün, çeşitli üretim aşamalarında çizimlerini yaparlar; üretilen ürünün modellerinin hazırlanıp pazarlanmasına kadar çeşitli birimlerde görev yapabilirler. Bu bölümden mezun olan­lar otomotiv endüstrisi, mobilya endüstrisi, iç mimarlık-dekorasyon, grafik tasarım ve ambalaj alanlarında çalışabildikleri gibi kişisel eğilimlerine göre kendi özel tasarım bürolarınıda kurabilirler.

Çalışma Alanları

Endüstriyel tasarım mesleği elemanlarının çalışma alanları özel sek­töre ait endüstri kuruluşlarıdır. İş bulma olanakları büyük şehirlerde daha fazladır. Bu bölümden mezun olanlar; otomotiv endüstrisi, mo­bilya endüstrisi, iç mimarlık-dekorasyon, grafik tasarım ve ambalaj alanlarında çalışabildikleri gibi kişisel eğilimlerine göre kendi özel tasarım bürolarını kurabilirler.

Etiketler: Endüstriyel Tasarım,Meslek Tanıtımı,Meslekler
YORUMTEMİZLE