ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programının amacı; telgraf, telefon haberleşmesinden uydu haberleşmesine, ev aletlerinden elektronik tıp cihazları üretimine kadar yayılan çok geniş bir alanda uygulanan her türlü sistemlerinin tasarlanıp geliştirilmesi konusunda eğitim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programında; fizik, cebir, geometri, dinamik, statik, devre analizi, alan teorisi ve lojik devre temelleri gibi elektronik alan ile ilgili derslerden başka haberleşme teorisi, sayısal haberleşme, aktif mikrodalga devreleri ve analog haberleşme gibi alana özgü dersler de okutulur.

Gereken Nitelikler

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programına girmek istey­enlerin bir genel akademik düzeye sahip, fiziğe, özellikle elektrik konularına ilgili, göz-el koordinasyonu yeteneği yüksek, yaratıcı kişiler olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programını bitirenler “Elek­tronik ve Haberleşme Mühendisi” unvanı almaya hak kazanırlar. Elektronik haberleşme mühendisleri telgraf, telefon, teleks vb. haberleşme sistemlerini tasarlar, kurar, çalıştırır ve geliştirirler.

Çalışma Alanları

Elektronik ve Haberleşme mühendisleri PTT, Türk Telekom, TRT, ASELSAN, THY ve ALARKO gibi resmi ve özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalarda, bilgisayar sektöründe görev alabilirler. Öğretmen olabilmek için gereken şartlar elektrik ve elektronik mühendisliğinde olduğu gibidir.

Etiketler: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği,Meslek Tanıtımı,Meslekler
YORUMTEMİZLE