BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Biyomedikal mühendisliği programının amacı, Tıp ve sağlık bilimle­rinde kullanılan ileri teknoloji ürünü cihazları tasarlayacak ve geliş­tirecek teknik elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Biyomedikal mühendislik programında bilgisayar, matematik fizik, kimya gibi temel derslerin yanısıra, tıbbi biyoloji, biyokimya, biyo- malzeme, sinyaller ve sistemler, mikroişlemciler, biyomekanik, biyo­medikal enstrümantasyon, biyoteknoloji, tıbbi görüntüleme sistemleri gibi dersler okutulur ve uygulama yaptırılır.

Gereken Nitelikler

Biyomedikal mühendisliği programına girmek isteyenlerin matematik ve fiziğe ilgili, elektronik, bilgisayar ve sağlık bilimlerine meraklı ve bu konularda başarılı, bilimsel çalışmayı seven, yeniliklere açık, dikkatli ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları işler

Bu programdan mezun olanlara “Biyomedikal Mühendisi” unvanı verilir. Biyomedikal mühendisleri, kalp pilleri, yapay organlar, diyaliz makinesi tasarımı ve imalatı, tıp alanında kullanılan elektronik ve bilgisayar sistemlerinin kurulması ve çalıştırılması,kan analizi için gereken sensörler, röntgen cihazları, anjiyo vb tıbbi görüntü sistem­lerinin tasarlanıp imal edilmesi gibi işleri yürütürler.

Çalışma Alanları

Biyomedikal mühendisler hastanelerde, ilaç ve medikal endüstrisin­de, çevre koruma ile ilgili kuruluşlarda, Türk Standartlar Enstitüsü, Hıfz-ı Sıhha’da genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilirler.

Etiketler: Biyomedikal Mühendisliği, Meslekler,Meslek Tanıtımı
YORUMTEMİZLE