BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, iç sularda ve denizlerde yaşamak­ta olan canlıların niteliği, avlanma teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri işleme ve değerlendirme teknolojisi, genel oşinografi (okyanus bilimi) ve gemi yapımı, onarımı, yönetimi ile su altı tekniği konularında çalışacak insan gücünü yetiştirmek ve bu konuda araş­tırma yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği programında zooloji, botanik gibi temel derslerden başka; balık biyolojisi, deniz biyolojisi, biyometri, hidrobiyoloji, balıkçı gemileri donanımı, gemi atölyesi tekniği, su ürünleri muhafaza ve işleme tekniği, avlanma teknolojisi ve su ürün­leri pazarlaması, gemilerde yük ve yükleme işlemleri gibi dersler okutulmaktadır.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği programını bitirenlere “Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi” unvanı verilir. Balıkçılık teknolojisi mühen­disi, sularda yasayan canlıların hayatını inceler, insanlar için yararlı olanların avlanma yöntemlerini belirler, bunların özel olarak üretilme­si için gerekli düzenlemeler yapar. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri balıkçı gemilerinin yönetimi, su ürünleri üretiminde projelendirme ve verimlilik, işleme-değerlendirme ünitelerinde görev yapabilirler.

Çalışma Alanları

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri, yurt içinde ve yurtdışında den­iz ve iç sularda su ürünleri üretim ve avlanması alanında faaliyet gösteren her türlü kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca çeşitli kredilerden de yararlanmak suretiyle su ürünleri yetiştirme çiftlikleri kurarak ve su ürünleri avcılığına yönelerek yurt ekonomis­ine girişimci olarak katkıda bulunabilirler. Bu programı bitirenlerden alana ve öğretmenlik mesleğine özgü eğitimi almış olanlar, meslek liselerinde su ürünleri ile güverte ve avlanma alanlarındaki derslere öğretmen olarak atanabilirler.

Etiketler: Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği,Meslek Tanıtımı,Meslekler
YORUMTEMİZLE