Programın Amacı
Tekstil ürünlerinin geliştirilmesi ve pazarlanması becerisine sahip uzmanların yetiştirilmesidir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Program kapsamında öncelikle Tekstil Teknolojisi ve Bilimleri ile ilgili olarak elyaf, iplik, dokuma ve örme kumaş, nonwoven, boya, baskı, terbiye teknolojileri ve ürünleri ile ilgili teorik ve uygulamalı dersler yer almaktadır. Temel teknolojik bilgilendirme ile beraber uluslararası pazarlar, tekstil ürünlerinin pazarlama teknikleri, ekonomi ve finansal konularda bilgi aktarımı gerçekleştirilecektir.
Bu şekilde herhangi bir tekstil ürününün pazar payını arttırmaya yönelik olarak göz önünde bulundurulması gereken unsurlar ayrıntılı olarak işlenecektir. Bunun yanı sıra pazarı ve psazar payını etkileyen moda konusunda genel bilgilendirme yapılacaktır. Böylece belirli niteliklere sahip tekstil ürünlerinin geliştirilmesi ve pazarlanması becerisine sahip uzmanların yetiştirilmesi mümkün olacaktır.
Çalışma Alanları:
Mezunlar iplik, dokuma ve konfeksiyon fabrikalarında; fiziksel kontrol laboratuvarlarında; yapay lif üreten fabrikaların kasar, boya, apre bölümlerinde; kimyasal tekstil kontrol laboratuvarlarında; boyar madde ve tekstil yardımcı maddesi üreten fabrika veya bunların dallarında çalışabilirler.
Tekstil sanayi ülkemizde giderek daha çok önem verilen ve gelişen bir alandır. Bu nedenle bölüm mezunlarının iş bulmaları kişisel yetenekleri ölçüsünde kolaylaşacaktır. Özel sektörde çalışanlar, yetenekleri, statüleri ve sektörün kuralları çerçevesinde para alırlar.