REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

KATEGORİ: MESLEK TANITIMI
Facebookta Paylaş

Programın Amacı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı’nın amacı, bireylerin gelişimlerini ve çevrelerine uyumlarını güçleştiren faktörleri ortadan kaldırarak, onlara en üst düzeyde gelişme ortamı sağlama; gizil güçlerini geliştirebilecekleri eğitim programlarına ve mesleklere yönelmelerine yardımcı olma konusunda çalışacak elemanları yetiş­tirmek ve bu alanda eğitim vermektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programında eğitime giriş, eğitim sosyolojisi, eğitim felsefesi, eğitim tarihi, istatistik ve araştırma gibi temel derslerin yanında, öğrenme psikolojisi, çocukluk, gençlik psikolojisi, sosyal psikoloji, ölçme ve değerlendirme, psikometri, ruh sağlığı, rehberlik, psikolojik danışma, mesleki rehberlik, özel eğitim programları, uyumsuz çocukların eğitimi, zihin özürlü çocukların eği­timi gibi alan dersleri de okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmak­tadır.

Gereken Nitelikler

Prograda okumak isteyen kişinin normalin üzerinde bir genel aka­demik yeteneğe sahip olmalıdır. Hoşgörülü, sabırlı, insanlara içten sevgi ve saygı duyan, dinlemesini bilen, kendinden hoşnut, başka­larını oldukları gibi kabul edebilen bir kimse olmalıdır. İnsanlara yar­dım etmekten hoşlanan bir kimse için rehberlik, doyum sağlayıcı bir çalışma alanı olabilir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Programı bitirenler okullarda, rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve dershanelerde “Rehberlik Öğretmeni” olarak görev alabilirler.

Çalışma Alanları

Programı bitirenler resmi ve özel okullarda, özel dershanelerde, reh­berlik ve araştırma merkezlerinde görev alabilirler. Sekiz yıllık eğitim uygulamasından sonra okullarda rehber öğretmenlere duyulan ge­reksinim artmıştır. Ayrıca bu alanda eğitim görenler özel sektörde, insan kaynakları birimlerinde de görev alabilmektedirler.

Etiketler: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,Meslek Tanıtımı,Meslekler
YORUMTEMİZLE