Programın Amacı
Günümüzde rekabet artışı ve globalleşmeye paralel olarak bilginin önemi daha da artmış, bunun sonucunda yöneticiler kararlarındaki etkinliği artırabilmek için daha kısa sürede daha fazla bilgiye ihtiyaç duyar hale gelmişlerdir. Global rekabet ortamında işletmeler planlı, kontrollü, verimli ve fonksiyonel iş yönetim sistemleri kurmalarıyla başarıya ulaşabilirler. Bu durum, bilgi sistemlerini etkin bir şekilde kullanan ve iş süreçlerini iyileştirmeyi hedefleyen yeni yaklaşımları uygulayan firmaları rakipleri karşısında öne geçiren kritik bir başarı faktörüne dönüştürmektedir.
Muhasebe bilgi sistemi işletmelerin dilidir. Bu sistemin ürettiği bilgilerin, yönetim ve yatırım kararlarında kullanılabilmesi için doğru, güvenilir ve enflasyonun etkilerinden arındırılmış olması gerekir. Küresel rekabet ortamında faaliyet gösteren işletmelerimizin varlıklarını devam ettirebilmeleri, rekabet ve işbirliği yapabilmeleri, muhasebe sürecinde paranın farklı tarihlerdeki satın alma güçlerine göre hazırlanan finansal raporlardaki bilgilerin bilanço günündeki paranın satın alma gücüne göre düzenlenmesi ile mümkündür.
Başka bir ifade ile muhasebe bilgi sistemi; ulaşılması istenen ortak amaca uygun olarak, girdileri kabul ederek çıktılar üreten ve birbirl- eriyle ilişkili bileşenlerden oluşan süreç sistemidir.
Çalışma alanları
Muhasebe Bilgi Sistemleri Programı mezunları genel olarak finans, bankacılık, denetleme, sigortacılık alanlarında yerel ve uluslararası kuruluşlarda görev yapabilmektedirler. Ayrıca, tüm işletmelerin muhasebe ve finansman bölümlerinde yönetici ve yönetici yardımcısı unvanlarıyla istihdam edilmektedirler. Yöneticilik aşamasına gelinceye kadar, öğrencilerimizin işletmelerin muhasebe bölümlerinde çalışmaları mümkün olabileceği gibi, mesleki yeterlik sınavını kazanmak koşuluyla Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olabilmektedirler.